Novellgubben


Novellgubbens Sida

Per.g.Ekelöf

Novellgubben i skrivartagen!

Här sitter jag och skriver med min skrivarhatt på huvudet. Whiskyn är uppslagen och inspirationen spirar i hjärna. En del skulle säga sjuka hjärna. Men det är smällar man får ta. Jag gör vad jag tycker om att göra, oavsett vad man tycker om det. Det är min filosofi, och den står jag för. Så nu vet ni det.


Brottsutredaren.

Brottsutredaren är ett manus jag skickat till ett bokförlag. Manuset består av fem noveller. De heter:


Kvinnan i dammen.

Onskans ansikte.

Incidenten vid Döda fallet.

St:Göran och draken.

Incidenten på färjan.

 

Nu är det bara att vänta på svar från bokförlaget och hoppas att de tycker det är värt att trycka.Min forhoppning är inte jättestor, då jag har väntat länge nu. Men förlaget får säkert ta del av tusentals manus. Men hoppet är det sista som överger en säger dom. Vill dem inte så får jag väl ge ut den själv.

Vår lärare på skrivarkursen: Kjell Ekborgs senaste bok är "Dödsklockor".

   Den handlar om vem som härskar på vår planet Tellus, som bildades för 4-5 miljader år sedan. Har vi fått ett sista budskap från Gud, Utomjordingar, en kraft...? Det gäller nu att enas och ställa in alla konflikter, ge upp det egoistiska. Alla länder är drabbade, och teorierna duggar tätt om Det röda fenomenet.

De som drabbas blir röda, och försvinner upp i rök. I alla länder.

 

 

 

 

Ett utdrag ur novellen, Kvinnan i dammen.

"Det knackar på dörren.Roger går och öppnar, stelnar till och känner hur hjärtat sluta slå. Utanför står kvinnan han sett i dammen. Hon är naken, vattnet dryper av henne, och hennes ansikte är krossat. I handen, på vars finger ringen sitter, som han så väl känner igen, håller hon en blodig tegelsten.

- Mördare, jävla mördare, se vad du har gjort!

   Hon skriker ursinnigt och viftar med  tegelstenen framför hans ansikte, tar sats och lägger all kraft i slaget. Han både känner och hör sitt ansikte krossas. benen bär honom inte längre, och han segnar ner på golvet".

Klicka på boken för att köpa den!

Sidan uppgraderades den  1 januari 2021

Copyright Per.g.Ekelöf